NAIS

Skyte programmet NAIS (Norsk Avdeling av Den Internasjonale Skytterunion) ble innstiftet i 1939. Det var den gang en armegeværmedalje. I 1994 ble programmet utvidet til også å gjelde bl.a. pistol.

NAIS pistol er et relativt kort program med tre forskjellige elementer:

  • Presisjon
  • Hurtig
  • Duell

Det er derfor et program som burde være aktuelt for de fleste skytterne i klubben.

Programmet

Våpen

Det skytes i to klasser – Fin og Grov

  • Fin – Opp t.o.m kaliber .32
  • Grov – Fra 9mm og oppover

Det skytes kun med en hånd.
Det tillates inntil 2 funksjonsfeil.

Skyting

Det skytes med en hånd på 25 meter.

Det skytes 30 skudd pluss 5 prøveskudd:

  • 5 prøveskudd – 150 sekunder
  • 2 serier a 5 skudd – 150 sekunder
  • 2 duellserier a 5 skudd
  • 1 serie a 5 skudd – 20 sekunder
  • 1 serie a 5 skudd – 10 sekunder

Alt skytes på duellskiver.

Gjennomføring

Det vil bli gjennomført fire skytinger hver kveld. Første skyting starter klokken 1900, og de neste skytingene vil gjennomføres fortløpende.

En kan delta på flere skytinger hver gang. Om der er ledige plasser, kan en skytter skyte på alle lagene. Ved kø settes det en begrensning på en gang per klasse.

Skyting vil normalt foregå hver fjerde mandag i måneden, men der kan komme skytinger i tillegg. Ekstra skytinger vil komme i kalenderen samt bli annonsert på klubbens Facebook gruppe.

Der vil ikke bli skutt prøveskudd selv om dette er normalt for øvelsen. Vi tar normalt ikke hensyn til funksjonsfeil. Begrunnelsen for dette er at det er tidkrevende samtidig som at dette er en serie hvor skytteren kan prøve igjen ved senere anledninger.

Dømming vil foregå etter 10 skudd. Dvs etter presisjon, etter duell og etter hurtig. Det anbefales at skytterne medbringer kikkert.

Premiering

NAIS vil bli kjørt som en intern serie på samme måte som Hurtigserien og Feltserien. Serien går hvert kalenderår, og medaljer og ære blir delt ut etter årsmøte påfølgende år. Tellende vil være skytterens tre (to i 2017 pga kort serie) beste resultat gjennom året.

Dagskonkurranse

Før hver runde skal skytterne gjette hvilken poengsum de vil få. Den skytteren som kommer nærmest i løpet av kvelden vil motta en liten premie. Det vil derfor koste kr 10 per start for å delta. Dette skal dekke utgifter til premier og medaljer.

Merker og medaljer

Der er merker og medaljer knyttet til NAIS. Se reglementet for detaljer.

På slutten av året vil klubben bestille merker for de skytterne som ønsker dette. Skytterne dekker selv det økonomiske.

Linker

Reglement

Merker og medaljer