Nytt sikkerhetskurs 21. til 23. september 2017

Hvem trenger sikkerhetskurs?

Alle som vil begynne å skyte med pistol eller revolver.

Du må ha gjennomført og bestått sikkerhetskurs for å kunne delta på konkuranser tilknyttet Norges Skytterforbund.
Det er også ett av kriteriene for å kunne erverve eget våpen til konkuranse.

Medlemmer av Asker skyteklubb og andre som har lyst til å prøve seg før de evt. melder seg inn, kan delta på rekruttskytingen på onsdager uten sikkerhetskurs. Men ønsker dere å delta på andre aktiviteter i klubben så må dere ha gjennomført og bestått sikkerhetskurset.

Hva gjennomgås på et sikkerhetskurs?

På sikkerhetskursene er, som navnet tilsier, hovedtemaet «sikkerhet». Sikker opptreden på skytebanen, sikker oppbevaring av våpen og sikker behandling av våpen og ammunisjon. I tillegg vil du få en grunnleggende innføring i håndvåpen og skyteteknikk.

Siste kursdag avholdes også avsluttende eksamen fra Norges Skytterforbund.

Etter dette, når kurset er fullført og prøven bestått, tilbyr vi en pratisk del hvor det vil være mulig å få prøve en rekke våpen i forskjellige størrelser og kaliber. Her vil du få tips om hva som er egnet til hvilke konkuranser. Dette er ikke obligatorisk for å bestå kurset, men kan være en fin erfaring, hvis du senere vurderer å skaffe deg ditt eget våpen.

Kursene.

Asker skyteklubb arrangerer 4 sikkerhetskurs i året. 2 i høstsemesteret og 2 i vårsemesteret.
Kursene kjøres alltid over tre dager; torsdag – lørdag.

Torsdag 18.00 – 21.00

Fredag 18.00 – 21.00

Lørdag 10.00 – 14.00

Hva du må ta med på kurset.

Til de 2 første kveldene trenger du ikke å ta med noe, (Alle klubbens medlemmer tar med gyldig medlemskort første kurskveld). Men vi anbefaler at du tar med skrivesaker så du kan gjøre notater.

Påmelding: kurs@askerskyteklubb.org

Sted:
Olledalen skytesenter.

Pris:

kr 1.000,- for medlemmer av Asker skyteklubb

kr 1.250,- for ikke-medlemmer

Pengene settes inn på konto 1644.27.62663, husk å merke innbetalingen med «sikkerhetskurs» og navn. Ikke sett inn penger før du har fått en bekreftelse på at du har kommet med. Pengene må være satt inn senest dagen før kursstart.